FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MUNASIRA'YA PSİKOLOJİK BASKI UYGULANIYOR

 

Görüntülenme: 825 Tarih: 24 Şubat 2022 17:45
FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MUNASIRA'YA PSİKOLOJİK BASKI UYGULANIYOR

İşgal altındaki Kudüs'ten olan 20 yaşındaki esir Ahmed Munasıra'nın ailesi çocuklarında, maruz kaldığı kötü muameleler, yalnızlaştırma uygulaması, cezaevinde çevresinden ve arkadaşlarından uzak tutulması sebebiyle psikolojik sorunlar başladığını dile getirdi. Aile, çocuklarının bu tür kötü muamelelerin yanı sıra ayrıca bedensel işkencelerin ve psikolojik şantajların da en kötü şekillerine maruz kaldığına dikkat çekti. 

Aile Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, çocuk yaşta tutuklanan Ahmed Munasıra'nın çok şiddetli bir şekilde darp edildiğini, bu yüzden kafatasında kırık olduğunu ve kafatasının içinde kan toplanmasından dolayı şişme meydana geldiğini ifade etti. 

Aile, işgal güçlerinin onu aynı zamanda çeşitli şekillerde tehdit ettiklerini, bazen kesintisiz bir şekilde saatlerce sorguya çektiklerini, uyumasına ve istirahat etmesine engel olduklarını, o yaştaki bir çocuğun tahammül etmesi mümkün olmayan psikolojik işkenceler yaptıklarını dile getirdi. 

Bütün bu işkenceler yüzünden sürekli baş ağrısı çektiğini, aşırı düzeyde müzmin ağrıları olduğunu ve psikolojik sorunlar yaşadığını dile getirdiler. 

Aile çocuklarının maruz kaldığı sıkıntılar hakkında bilgi edinmelerinden sonra insan hakları ve avukatlar vasıtasıyla hapishaneye bir psikoloji uzmanı sokmak için çaba harcadıklarını ve uzun çabalardan sonra ancak bunu başarabildiklerini, uzman psikologun da onun maruz kaldığı muamelelerden dolayı ciddi psikolojik sorunlar yaşadığını keşfettiğini belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar