RAMALLAH'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

 

Görüntülenme: 788 Tarih: 24 Şubat 2022 04:33
RAMALLAH'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İsrail işgal güçleri dün (23 Şubat Çarşamba) akşam saatlerinde Batı Beni Zeyd köylerine ve Selfit'e giden yollara açılan Peygamber Salih Kapısı'nı kapattı ve onlarca aracın geçişini önledi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey ve orta kesimini birbirine bağlayan Peygamber Salih Yolu'na giriş ve çıkışları engellemeye başladı. Bu yüzden onlarca araç yolda kalmış durumda.

İşgal güçlerinin böyle bir uygulamaya, Peygamber Salih Köyü arazisi üzerine kurulu bir askeri gözetleme kulesine ateş edilmesini gerekçe gösterdikleri ifade edildi. 

Filistinli direnişçilerin dün akşam saatlerinde Ramallah'taki Halamish yahudi yerleşim merkezi yakınında işgalcilere ateş ettikleri haber verildi. 

Siyonistlere ait 0404 haber sitesinde yayınlanan haberde Ramallah yakınındaki bir askeri noktaya ateş edildiği ancak herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi. 

Haberde ateş atma olayından sonra bölgeye yoğun bir şekilde asker sevkıyatı yapıldığı belirtildi. 

Walla sitesinin askeri yorumcusu ise bu saldırının son üç hafta içinde gerçekleştirilen yedinci silahlı saldırı olduğuna dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar