SİYONİST ASKERLER NABLUS'TA ÖĞRENCİLERE SALDIRDI

Bugün (24 Şubat Perşembe) sabah işgal güçlerinin, yahudi yerleşimci çeteleri de yanlarına alarak yaptıkları baskınlarda Nablus'un güneyindeki El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasında, çoğu okul öğrencilerinden olmak üzere birçok Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 829 Tarih: 24 Şubat 2022 05:24
SİYONİST ASKERLER NABLUS'TA ÖĞRENCİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri ve onların himaye ettiği yerleşimci çeteler sabahın erken saatlerinde kasabanın girişine toplandı. Sonra provokatif eylemlere ve okullarına gitmeye çalışan öğrencileri engellemeye başladılar. Bu arada yahudi yerleşimcilerin arka arkaya dört gündür çocukların okullarına gitmelerini engelledikleri belirtildi.

Yerleşimci çetelerin bu yol kesiciliklerine tepki gösteren ahali bugün olaylara müdahale ederek çocuklarını okullarına götürmeyi başardı. Ancak işgal güçlerinin ve onların himayesindeki yerleşimci çetelerin saldırıları yüzünden çok sayıda yaralanan oldu. 

Okul Müdürü Yasir Gazi yaptığı basın açıklamasında işgal güçlerinin tüfeklerin dipçikleriyle öğrencilere ve öğretmenlere saldırdıklarını, bir tanesini de boğmaya kalkıştıklarını ifade etti. Ayrıca işgal güçlerinin okulun üzerine göz yaşartıcı gaz bombaları attıklarını, bu yüzden öğrencilerden ve öğretmenlerden bazılarının nefes alma sorunları yaşadıklarını dile getirdi.

Müdür Yasir Gazi işgal güçlerinin ve yerleşimcilerin sık sık okullarına saldırıda bulunduğunu ve öğrencilerin okullarına ulaşmalarını engellediklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar