GASIP İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL'DE 4 EVİ YIKTI

 

Görüntülenme: 737 Tarih: 23 Şubat 2022 11:48
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ EL HALİL'DE 4 EVİ YIKTI

İsrail işgal güçleri bugün (23 Şubat Çarşamba) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyindeki Yatta kasabasının doğusunda bulunan Şa'abu'l-Batem köyünde dört evi yıkarak 40 Filistinliyi evsiz bıraktı. 

Mesafir Yatta ve El-Halil'in Güneyindeki Direniş ve Koruma Komiteleri Organizatörü Fuad El-Amur, işgal güçlerinin adı geçen köyde Muhammed Ahmed Cebbarin, kardeşi Yusuf, Osman Muhammed Cebbarin ve Halid Halil Cabir Cebbarin isimli kişilere ait tuğla ve tenekeden yapılmış evleri yıktığını ifade etti. 

El-Amur, işgal güçlerinin bu dört evde kırk kişinin ikamet ettiğini, dolayısıyla evlerinin yıkılmasıyla birlikte bu insanların barınaksız bir şekilde sokağa atıldıklarını belirtirken, işgal rejiminin bu evleri yıkmaktaki amacının da köyün hizasındaki Avigal yahudi yerleşim merkezini genişletmek olduğuna dikkat çekti. 

El-Amur ulusal ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını işgal rejiminin bu yıkım ve insanları yurtlarından göçe zorlama politikasını durdurmak zorunda kalması için acil müdahalede bulunmaya çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar