NEFHA CEZAEVİNDE ZULÜM HAD SAFHADA

Siyonist rejim İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlara uygulanan kısıtlamalar yeni bir intifadanın ayak sesleri. 

Görüntülenme: 808 Tarih: 23 Şubat 2022 05:22
NEFHA CEZAEVİNDE ZULÜM HAD SAFHADA

Al Resalah  gazetesinin bildirdiğine göre, işgalci rejim İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumlara uygulanan kısıtlamaları sıkılaştırma kararı, muhtemelen mahkumlar ve İsrail hapishane hizmetleri arasında açık bir çatışmaya  yol açıyor.

Filistin Tutuklular ve Eski Tutuklular İşleri Komisyonu Sözcüsü Hassan Abed Rabbo yaptığı açıklamada, "Filistinli mahkumların ağır hapis koşullarına dayandığı İsrail hapishanelerindeki durum kaynıyor" dedi.

Abed Rabbo, "İsrail hapishanelerindeki tüm hizip örgütlerinin dağıtıldığını ve durumun muhtemelen İsrail hapishane hizmetleriyle açık ve kapsamlı bir yüzleşmeye hazırlandığını" söyledi.

Devam eden durumun nedeninin tutuklulara "yeni yaptırımlar ve para cezaları uygulanması" olduğuna dikkat çekti.

Eski bir mahkum olan sözcü, Nafha Hapishanesinin "mahkumlar günlük molalarında dışarı çıkmadıkları için iki haftadır kaynıyor" dedi.

Bu arada Waed Derneği Mahkum İşleri Dairesi Başkanı Abdullah Kandil, "İsrail cezaevleri eşi görülmemiş bir tırmanışa tanık oluyor" dedi.

Kandil, Nafha Hapishanesi'ndeki gerginliğin Filistinli mahkumların hapsedildiği diğer tüm İsrail hapishanelerine ulaşabileceği konusunda uyardı.

"Cezaevlerindeki hizip örgütlerinin dondurulması, her mahkumun kendi hakkı için istediği şekilde savaşma seçeneğine sahip olduğu anlamına gelir" dedi ve "bunun mahkumlar üzerinde büyük bir saldırganlığa yol açacağını" vurguladı.

Siyonist rejim İsrail Hapishane Servisi (IPS), çölde bulunan Nafha Hapishanesi'ne su ve elektrik tedarikini kesmişti. Kandil, "Bu, İsrail baskısının başladığına dair bir alarmdır" dedi.

/MEMO-Tercüme ve edit İsrailpost

Yorumlar