ABBAS YÖNETİMİNİN SEÇİM FOYASI ORTAYA ÇIKTI

 

Görüntülenme: 871 Tarih: 23 Şubat 2022 17:56
ABBAS YÖNETİMİNİN SEÇİM FOYASI ORTAYA ÇIKTI

Kısa adı Eman olan "Dürüstlük ve Sorgulanabilirlik Koalisyonu" tarafından hazırlanan bir araştırma raporu, Batı Şeria bölgesinde geçen yıl gerçekleştirilen yerel ve kurumsal seçimlere Filistin Yönetimi'nin yasaya ve usûle aykırı bir şekilde müdahalede bulunduğunu ortaya koydu. 

Raporda, 27 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen ve El-Halil Belediyesi Çalışanları Sendikası'nda normalde Fetih mensuplarının oluşturduğu bağımsız bir listenin kazandığı seçimlerde böyle bir müdahalenin söz konusu olduğuna dikkat çekildi.

Kazananlar arasında yer alan Diyab El-Cuneydi, seçimlere dışarıdan müdahale yapıldığını ve El-Halil Emniyet teşkilatından seçimlere müdahale edildiğini ifade etti. Verilen bilgilere göre güvenlik görevlileri hem propaganda sürecinde hem de oy kullanılması esnasında faaliyetlerin başında bulundular.

El-Cuneydi; "Bizim listemizden 5 kişi kazandı, onlardan ikisi İstihbarat ve Koruyucu Güvenlik tarafından telefonla tehdit edildi." dedi. 

Raporda bunun dışında da gerek seçim öncesinde, gerek oy kullanma aşamasında ve gerekse istenmeyen sonuçlara müdahale edilmesi konusunda daha başka örneklerden de söz edilerek ayrıntılı bilgilere yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar