SİYONİST MAHKEMEDEN GERİ ADIM

 

Görüntülenme: 1029 Tarih: 23 Şubat 2022 18:59
SİYONİST MAHKEMEDEN GERİ ADIM

İşgal yönetiminin işgal altındaki Kudüs'te bulunan "Sulh Mahkemesi", günlerden beri Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki evini terk etmeye zorlanan, saldırılara ve tehditlere maruz kalan Salim ailesinin evinin tahliye edilmesiyle ilgili kararı, bu konuda yeni bir karar çıkıncaya kadar askıya aldığını açıkladı. 

Mahkemenin bu kararının, Avukat Macid Ganayim'in, söz konusu ailenin evi hakkında "İsrail İcra ve Tahsilat Kurumu" adı verilen gasp teşkilatının kararı hakkında açtığı davaya binaen alındığı belirtildi. 

Avukat, tahliye işleminin 25 bin şekel kefalet ödenmesi şartıyla, bu konuda Sulh Mahkemesi'nde açılan temyiz davasının sonuçlanmasına kadar askıya alındığını açıkladı. 

Mahkemenin kararında; "Mahalledeki şartların daha da kötüye gitmemesi açısından mahkemenin temyiz davasına bakıp nihai kararı vermesine kadar birkaç aylığına daha gayrimenkul üzerindeki mevcut durumun sürdürülmesi yönünde karar verildiği" ifadesine yer verildi.

İşgal yönetiminin Salim ailesinin evini tahliye girişiminden dolayı günlerden beri Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerginlik ve çatışmalar yaşanıyordu. Siyonist ırkçı liderlerden Itamar Ben-Gvir sık sık emrindeki çetelerle birlikte mahalleye baskınlar düzenleyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar