İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ 198. KEZ YIKTI

 

Görüntülenme: 829 Tarih: 22 Şubat 2022 14:56
İŞGALCİ İSRAİL ARAKİB KÖYÜNÜ 198. KEZ YIKTI

İsrail işgal güçleri, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesindeki Arakib köyünü bugün (22 Şubat Salı) 2000 yılından bu yana 198. kez yıktı. 2022 yılında ise ikinci kez yıkmış oldular. Bundan önce 25 Ocak 2022 tarihinde yıkmışlardı.  

İnsan hakları kuruluşları işgal güçlerinin soğuk kış şartlarına ve Nakab bölgesinde de çöl ikliminin hakim olmasına rağmen işgal güçlerinin Arakib köyü ahalisinin evlerini ve çadırlarını darmadağın ederek, insanları evsiz barksız bıraktıklarına dikkat çekti.

Ancak köy ahalisi işgal güçlerinin tüm baskılarına rağmen yurtlarını ve topraklarını terk etmemek için her keresinde çadırlarını yeniden kurarak veya basit malzemelerle barakalar inşa ederek orada ikamet etmeye devam ediyor.

İşgal rejimi, Arakib köyünü resmen tanımadığı için burada ikamet edenleri göçe zorlamak ve onların mülklerine el koymak amacıyla evlerini yıkıyor. 

İşgal rejiminin Nakab bölgesinde bu şekilde resmen tanımadığı 50 civarında köy bulunuyor. 

İşgal rejimi son dönemde ayrıca Nakab bölgesinde bazı köylerde Filistinlilerin arazilerine el koymak için "ağaçlandırma" oyunu oynamaya çalışmış ve bu amaçla birçok Filistinlinin arazilerini tahrip etmişti. Ancak işgal güçlerinin bu uygulaması şiddetli tepkilere neden olmuş ve bölge ahalisi kararlılıkla direnmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar