SİYONİST ASKERLERDEN FİLİSTİNLİ ENGELLİ GENCE VAHŞİ SALDIRI

 

Görüntülenme: 953 Tarih: 22 Şubat 2022 19:02
SİYONİST ASKERLERDEN FİLİSTİNLİ ENGELLİ GENCE VAHŞİ SALDIRI

Dün gece sosyal medyada, dün (21 Şubat Pazartesi) akşama doğru Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nin ahalisine destek için düzenlenen gösteriye katılan engelli bir vatandaşa, Kudüs lehine sloganlar atmasından dolayı işgalcilerin vahşice saldırarak  kollarından ve bacaklarından tutup derdest etmelerinin videosu yayınlandı. 

Muhammed El-Acluni isimli 25 yaşındaki engelli gencin dehşete kapılmasına, bağırmasına, etrafındaki insanların onun götürülmesine engel olmak için çalışmalarına, gencin bedensel engelinin de çok belirgin olmasına rağmen işgal güçleri gence iğrenç bir şekilde saldırdılar. 

Filistin Kızılay Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada, El-Acluni'ye olay yerinde ilk yardım hizmetinde bulunan Muhammed Dennun isimli şahsın verdiği bilgilere göre işgalci askerlerden beş kişinin engelli gence vahşice saldırdığı, onu şiddetle darp ettikten sonra gözaltına almak için çekmeye başladıkları, ancak olay yerindeki ahalinin müdahale ederek işgalci askerlerin onu gözaltına almasını engellediği ve genci onlardan uzaklaştırmayı başardığı ifade edildi. 

Dennun'un verdiği bilgilere göre engelli genç çok korkması ve boynunda ve omuzunda yaralar oluşması sebebiyle hemen yakındaki Et-Tur köyünde bulunan Cemiyetu'l-Mekasidi'l-Hayriye Hastanesi'ne götürüldü. Orada teşhislerin ve durumunun düzelmesi için gerekli müdahalelerin yapılmasından sonra da evine gönderildi. 

Dün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gösterilere yapılan müdahalede bir gencin daha yaralandığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar