FİLİSTİN ESİR HAREKETİNDEN İNTİFADA AÇIKLAMASI

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin oluşturduğu Esir Hareketi, cezaevlerinde intifadanın başladığını ve işgalcilerin esirlere saldırıları sona erene ya da esirler özgürlüklerine kavuşana kadar devam edeceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 925 Tarih: 21 Şubat 2022 03:32
FİLİSTİN ESİR HAREKETİNDEN İNTİFADA AÇIKLAMASI

Esir Hareketi, dün (20 Şubat Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Filistinlilerden bugün Kızılhaç binaları önünde düzenlenecek esirlere destek gösterilerine katılmalarını istedi.
 

Üniversite öğrencilerini işgal rejimi zindanlarındaki esirlere destek için protesto gösterileri ve yürüyüşler düzenlemeye davet eden Esir Hareketi, Filistinli grupların esirlerin temsil ettiği milli birliği Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi’nde yansıtmaları gerektiğini söyledi.
 

Esir Hareketi, Filistinlilerin Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki, Mesafer Yatta, Beyta ve diğer bölgelerdeki direnişlerini överek, bu haftaki faaliyetlerin işgal rejimi zindanlarındaki esirlerin intifadasına desteğe tahsis edilmesi çağrısında bulundu.
 

Filistinli esirler işgal rejimi zindanlarında on altı gündür protesto eylemlerini sürdürüyor. Cezaevlerinin tüm bölümlerini kapatan esirler, işgal rejimi cezaevleri idaresinin esirlerden intikam almak amacıyla başlattığı son uygulamalardan geri adım atmasını talep ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar