DİRENİŞ GRUPLARINDAN FİLİSTİNLİ ESİRLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 849 Tarih: 19 Şubat 2022 20:45
DİRENİŞ GRUPLARINDAN FİLİSTİNLİ ESİRLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin direniş örgütleri esirler davasının bir kırmızı çizgisi olduğunu, Filistin'in Kudüs ve mülteciler davası gibi davalarından farkı olmayan temel meselelerinden biri olduğunu, bu davanın en zayıf halka olarak görülmesine kesinlikle karşı olduklarını ve esirleri asla yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Dün (18 Şubat Cuma) işgal zindanlarında yaşanan bazı gerginlikler sebebiyle basın açıklaması yapan Filistin direniş hareketleri işgal güçlerinin esirlere yönelik saldırılarına ve çirkin tavırlarına tepkili olduklarını dile getirdiler. 

Direniş hareketleri, işgal zindanlarındaki esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmalarının tek yolunun direniş olduğunu vurgulayarak onların davalarına destek verilmesi için bütün yolların kullanılmasını istediler. 

Yapılan açıklamada esirlerin savaşının tüm Filistin halkının ortak savaşı olduğu ve bütün herkesin bu savaşta esirlere destek vermesi gerektiği vurgulandı. 

Bu arada direniş hareketleri işgal rejiminin kasıtlı ihmalinden zarar gören esirlerin sayısının artması konusunda da endişe taşıdıklarını dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar