ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 980 Tarih: 19 Şubat 2022 05:17
ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Siyonist işgal güçlerinin ve onların himayesinde provokatif baskınlar düzenleyen yahudi yerleşimci çetelerinin saldırılarına karşı hak mücadelesi veren Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisine destek faaliyetleri devam ediyor. Dün (18 Şubat Cuma) akşam saatlerinde de Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisine destek veren sivil aktivistler ve dayanışmacılardan kalabalık bir grubun katıldığı gösteri düzenlendi. İşgal güçlerinin göstericilere saldırdığı haber verildi. 

Verilen haberlere göre Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Ummu'l-Fahm şehrinden çok sayıda dayanışmacı araçlarıyla Şeyh Cerrah Mahallesi'ne giderek, Filistin bayraklarıyla gösteri düzenledi. 

İşgal güçlerinin göstericileri dağıtmak için cop kullanarak onları darp etmesinin birçok videosunun çekildiği ve sosyal medyada yayınlandığı belirtildi. İşgal güçleri bir yandan şiddete başvururken bir yandan da hoparlörlerle, toplanan kalabalığın olay yerinden uzaklaşması için çağrılar yaptı. Ancak göstericiler onların şiddet uygulamasına ve çağrılarına rağmen direnmeye ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nin hak mücadelesine destek verme konusundaki kararlılığını ortaya koymaya devam etti. 

Göstericiler Şeyh Cerrah Mahallesi'nin ve ahalisinin işgale karşı korunmasını isteyen sloganlar attılar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar