RAİD SALAH'A SEYAHAT YASAĞI GETİRİLMESİNE TEPKİLER GİDEREK ARTIYOR

 

Görüntülenme: 998 Tarih: 18 Şubat 2022 23:57
RAİD SALAH'A SEYAHAT YASAĞI GETİRİLMESİNE TEPKİLER GİDEREK ARTIYOR

Merkezi Beyrut'ta olan Uluslararası Kudüs Müessesesi, İsrail işgal rejiminin, "İsrail güvenliği açısından tehlike oluşturacağı" gerekçesiyle Şeyh Raid Salah'a seyahat yasağı uygulamasının geçerli hiçbir gerekçesinin bulunmadığını, çok açık bir zulüm ve onu seyahat özgürlüğünden sebepsiz bir şekilde mahrum bırakma uygulaması olduğunu dile getirdi.

Müessese, bu konuyla ilgili açıklamasında Şeyh Raid Salah'ın yanında olduğunu vurgulayarak; "Biz onun, işgal kararlarının ve uygulamalarının durduramayacağı güçlü iradesine, Mescidi Aksa'yı savunma, Kudüs'e, Filistinli ailelerin birleştirilmesi mücadelesine destek görevini hakkıyla yerine getirme azmine güveniyoruz." dedi.

İşgal rejiminin İç İşleri Bakanı, Şeyh Raid Salah'ın yapacağı seyahatin İsrail güvenliği açısından tehlike oluşturacağına dair ellerinde birtakım istihbarat bilgileri bulunduğunu iddia ederek ona seyahat yasağı koyduklarını açıklamıştı. 

İşgal yönetimi tarafından Şeyh Raid Salah'a üç ay süreyle Filistin dışına çıkma yasağı konulması ve bu yasağın altı ay süreyle uzatılmasının mümkün olabileceği yönünde karar verildiği duyurulmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar