SİYONİST ASKERLER VE SİVİLLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 1031 Tarih: 18 Şubat 2022 13:43
SİYONİST ASKERLER VE SİVİLLER KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri ve onların himaye ettiği sivil çetelerden oluşan yahudi yerleşimciler Kudüs'ün Babu'l-Amud semtinde dün (17 Şubat Perşembe) gece Filistinlilere saldırdı. 

Verilen haberlere göre yerleşimci terör çeteleri Babu'l-Amud'da provokatif bir yürüyüş düzenledi ve bu sırada işgal rejimi bayraklarını taşıdılar. Yürüyüş esnasında Araplara ve Müslümanlara hakaret ve küfürler içeren, Filistinlilerin de sürgün edilmesini isteyen çirkin sloganlar attılar. Bu sırada işgal polisi çevreyi kontrol altına alarak Filistinlileri yürüyüş alanından şiddete başvurma yoluyla uzaklaştırdı. 

İşgal polisi Filistinlileri uzak tutmak amacıyla onların üzerine ve Kudüslülerin dükkanlarına doğru ses bombaları attı. 

El-Vad Caddesi üzerinde çok sayıda polis toplanarak cadde üzerinde bulunan Filistinlilere saldırdı. Bu arada polislerin himaye ettiği yerleşimci terör çeteleri de Filistinlilere saldırıda bulundu. 

Gösteri yapan yerleşimci terör çeteleri aynı zamanda kendi adamlarına, Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki ırkçı tasfiye faaliyetlerini yönlendiren aşırı siyonist milletvekili Itamar Ben-Gvir'le birlikte Şeyh Cerrah'ta gösteriler düzenleme çağrıları yaptılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar