FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENİYOR

Ulusal Esirler Hareketi, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlerin savaşlarının başladığını, bir gün bile durmadığını ve durmayacağını, bilakis her gün daha da kızıştığını bildirdi.  

Görüntülenme: 653 Tarih: 17 Şubat 2022 11:46
FİLİSTİNLİ ESİRLER DİRENİYOR

Hareket, bugün (17 Şubat Perşembe) sabah Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, bu günlerde, işgal zindanlarında uzun süreden beri görülmemiş boyutta bir gerginliğin ve tepkinin olduğu, bu gerginlik sebebiyle esirlerin de kendi aralarında daha öncekilerden çok daha güçlü bir birlik oluşturdukları ifade edildi. 

Açıklamada; "Size işgal rejiminin cezaevleri yönetiminin uygulamalarına doğrudan karşı durmak için başlatılan ve devam eden başkaldırımızın on ikinci gününde hitap ediyoruz. İşgal yönetimi söz konusu uygulamalarıyla esirlere yeni birtakım şeyler dayatmaya ve Ulusal Esirler Hareketi'nin onlarca yıl verdiği mücadeleyle elde ettiği bazı önemli haklarını geri almaya çalışmıştır." denildi. 

Esirler Hareketi'nin açıklamasında; "Dayanağımız, Allah'tan sonra halkımız ve onun, bulunduğu her yerde bize vereceği destektir. Biz de halkımızı davamızın etrafında birleşmeye, esirlerin haklarıyla ilgilenen kurumların, ulusal ve İslami kurumların çağrıları doğrultusunda yürütülecek destek faaliyetlerine katılmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi. 

Bu arada Vakıflar Bakanlığı da Batı Şeria ve Gazze bölgesindeki cami imamlarını, yarınki Cuma hutbelerini esirlerin davasına ve onların başlattıkları direnişe tahsis etmeye davet etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar