GAZZELİ ESİRLERİN AİLELERİNE UYGULANAN ZİYARET YASAĞI KALKTI

Siyonist işgal rejiminin iki yıldan beri Gazzeli esirlere yönelik olarak uyguladığı aileleri tarafından ziyaret edilmesi yasağına, insan hakları kurumlarının mücadeleleri karşısında son vermek zorunda kaldı.  

Görüntülenme: 890 Tarih: 17 Şubat 2022 09:45
GAZZELİ ESİRLERİN AİLELERİNE UYGULANAN ZİYARET YASAĞI KALKTI

HaMoked Birey Hakları Merkezi'nin ve El-Mizan İnsan Hakları Kurumu'nun 20 Aralık 2021 tarihinde sunduğu, Gazze ahalisinden olan esirlerin aileleri tarafından ziyaret edilmelerine izin verilmesi talebiyle ilgili olarak işgal rejiminin İç Güvenlik Bakanlığı'nı ve Cezaevleri İdaresi'ni temsilen savcılığın "Yüksek Adalet Mahkemesi"ne verdiği cevapta, Gazzeli esirlerin de belli bir program çerçevesinde aileleri tarafından ziyaret edilmelerine veya telefonla görüşme yapmalarına izin verileceğini bildirdi. 

Böylece HaMoked Birey Hakları Merkezi ve El-Mizan İnsan Hakları Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Gazzeli esirlere iki yıldan beri uygulanan aileleri tarafından ziyaret veya telefonla görüşme yasağı kalkmış oldu. 

İşgal rejiminin güvenlik organlarının verdiği bilgilere göre işgal zindanlarında hâlen 220 Gazzeli esir bulunuyor. Bunlar iki yıldan beri aileleriyle hiçbir şekilde görüşemiyor ve ziyaret edilmelerine izin verilmiyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar