GASIP İSRAİL RAMALLAH'TA BİR OKULU YIKACAK

 

Görüntülenme: 746 Tarih: 17 Şubat 2022 14:52
GASIP İSRAİL RAMALLAH'TA BİR OKULU YIKACAK

Siyonist işgal güçlerinin dün (16 Şubat Çarşamba) Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah'ın doğusunda bulunan Rasu't-Tin mıntıkasındaki Rasu't-Tin İlköğretim Okulu'na 14 gün içinde yıkılacağına dair bir ihtar tebliğ ettiği haber verildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler yıkım ihtarını okulun kapılarına astılar. 

Kaynaklar işgal mahkemesinden bu okulun yıkılmasına dair herhangi bir karar çıkmış olmamasına rağmen böyle bir ihtarda bulunulduğuna dikkat çekti ve bu arada yıkım işleminin gerçekleşmemesi için avukatların konuyu takip ettiklerini dile getirdiler. 

İtalya'daki GVC kurumunun yardımlarıyla geçen yıl inşa edilen okulda ilk öğretimin birinci sınıfından altıncı sınıfına kadar farklı aşamalarda 50 kız ve erkek öğrencinin eğitim gördüğü ifade edildi.  

Okul işgal rejimiyle yapılan anlaşmalarda "C" kategorisine sokulan bir bölgede yer alıyor ve siyonist işgal rejimi bu bölgelerde Filistinlilerin yeni bina inşa etmesine fırsat vermiyor. İşgal güçlerinin böyle bir politika izlemesine fırsat veren ise onunla imzalanan uzlaşma anlaşmaları oldu. Ancak bu bölgede yaşayan Filistinliler bütün engellemelere ve tehcir politikalarına rağmen varlıklarını sürdürmek için ısrar ediyor, işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikalarına direnmeye çalışıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar