EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Dün (16 Şubat Çarşamba) gece, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in güneyindeki Harsa Üçgeni mıntıkasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar meydana geldi. 

Görüntülenme: 794 Tarih: 17 Şubat 2022 21:09
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Harsa Üçgeni köyünde, işgal güçlerinin Filistinlilerin arazileri üzerine kurmuş oldukları askeri kuleye gençler taş attı. Bunun üzerine işgalci askerler etrafa yayılarak aramalar yapmaya ve gençleri yakın takibe almaya başladılar. 

El-Halil'in kuzeyindeki Halhul Köprüsü mıntıkasında da gençler işgal güçlerinin askeri kulesine molotof kokteylleri attı. 

Bu olayla eş zamanlı olarak, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinden bazı elemanların da El-Halil'in Babu'z-Zaviye bölgesine gelerek Filistinli gençleri taş atmamaya ikna etmek için devreye girmeleri dikkat çekti. 

Babu'z-Zaviye Meydanı, El-Halil şehrinin merkezinde Hıdnu'l-Vadi bölgesindeki düz bir alanda yer alıyor. Bu meydanda daha önce işgal güçleriyle ve onlara destek veren yahudi yerleşimcilerle Filistinli gençler arasında birçok kez çatışma meydana geldi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar