SİYONİST İSRAİL KESKİN NİŞANCISI FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU 250 METREDEN KASITLI OLARAK VURDU

 

Görüntülenme: 791 Tarih: 16 Şubat 2022 01:11
SİYONİST İSRAİL KESKİN NİŞANCISI FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU 250 METREDEN KASITLI OLARAK VURDU

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi, üç gün önce 16 yaşında şehit edilen Filistinli çocuk Muhammed Ekrem Tahir Ebu Salah'ın bir İsrail keskin nişancısı tarafından 250 m. mesafeden kasıtlı olarak vurulduğunu açıkladı. 

Hareket açıklamasında işgal güçlerinin 13 Şubat Pazar akşamı Batı Şeria'nın Cenin vilayetine bağlı Es-Sile El-Harisiyye kasabasına düzenledikleri baskın esnasında şehit edilen Ebu Salah'ın işgal güçlerinden bir keskin nişancı tarafından kasten hedef alındığını vurguladı. 

Hareket'in tespitine göre Cenin vilayetinin batısındaki Yamun kasabasının ahalisinden olan Muhammed Ebu Salah, işgal güçlerinin bu yıl içinde şehit ettikleri ilk çocuk oldu. 

Hareket'in görgü tanıklarına dayanarak hazırladığı rapora göre işgal güçleri belirtilen tarihte gece saat 22.00'de, Filistinlilere ait bir evi yıkmak amacıyla Es-Sile El-Harisiyye kasabasına baskın düzenledi. Bu arada çok sayıda güvenlik elemanı da yıkım ekibine destek amacıyla kasabayı kuşatmaya aldı. Baskın çatışmalara neden oldu ve işgalciler Filistinlilerin üzerine yoğun bir şekilde gerçek mermilerle saldırdılar. 

Olayların biraz yatışmasından sonra Muhammed Ebu Salah ile onun 17 yaşındaki amcaoğlu olay yerine gittiler. İşgal güçleri ise önceden herhangi bir uyarıda bulunmaksızın üzerlerine gerçek mermilerle ateş etti. Saldırıdan kaçmaları esnasında amcasının oğlunun sol eline şarapnel parçası isabet etmesi sebebiyle ona yardım etmek isteyen Muhammed de sağ gözünden gerçek mermiyle vuruldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar