BDS SİYONİST İSRAİL KARŞISINDA YENİ BİR ZAFER KAZANDI

 

Görüntülenme: 827 Tarih: 16 Şubat 2022 21:55
BDS SİYONİST İSRAİL KARŞISINDA YENİ BİR ZAFER KAZANDI

Filistin'in resmi haber ajansının verdiği bilgilere göre Filistinlilerin haklarına destek amacıyla yürütülen kampanya etkisini gösterdiği için, işgal rejimini destekleyen birtakım siyonist örgütlerin, İsrail'in boykot edilmesi yönünde çalışma yapanların cezalandırılması için sundukları yasa teklifi komisyonlardan geçemedi. 

Ajansın verdiği bilgilere göre, özgürlük davalarıyla ilgilenen en büyük kuruluş durumundaki Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'ne mensup avukatların yasa tasarısına karşı birtakım itirazlarda bulunması sebebiyle, teklif parlamentoya bağlı inceleme komisyonlarında yapılan oylamada reddedildi. 

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Virginia parlamentosunun alt konseyine, yasa tasarısının Amerikan Anayasasına aykırı olduğunu hatırlatarak tasarının yeniden gözden geçirilmesini isteyen bir talebini iletmişti. 

CAIR komisyon üyelerinden, asıl amacı Amerikalı iş verenlerin İsrail'i boykot etmelerini engellemek suretiyle Filistin yararına çalışmalar yapılmasının önüne geçmek olan ve Anayasaya aykırı söz konusu yasa teklifinin aleyhine oy vermelerini istemişti. 

Tasarıya göre bir işverenin herhangi bir Amerikan eyaletini, Kanada'yı veya Meksika'yı boykot etmesi durumunda bir ceza görmesi gerekmeyecek ama İsrail'i boykot etmesi durumunda Virginia hükümetiyle iş yapmaktan mahrum edilecekti. 

CAIR, sadece bir yabancı ülkeyi müstesna tutan böyle bir yasanın tüm ülkelere eşit davranılmasını gerektiren Anayasaya aykırı olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar