KASSAM TUGAYLARI MÜCAHİDİ TÜNEL KAZASINDA ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 1127 Tarih: 16 Şubat 2022 03:34
KASSAM TUGAYLARI MÜCAHİDİ TÜNEL KAZASINDA ŞEHİT OLDU

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın bugün (16 Şubat Çarşamba) yaptığı açıklamada hareket mensubu mücahitlerden birinin tünel çökmesi sonucu şehit olduğu duyuruldu. 

Açıklamada, "Direniş tünellerinden birinin çökmesi sonucu şehit olan 23 yaşındaki Kassam mücahidi Muhammed Eşref Abid'i Rafah'taki Tayyibe Camisi'nden ahirete uğurluyoruz." denildi. 

Açıklamada, dünya hayatına veda eden mücahidin kendini Allah yoluna adamış, çizgisinden asla sapmayan, çalışmalardan geri durmayan bir gayretli mücahit olduğu belirtilerek; "Biz de Yüce Allah'ın onu şehitlerden saymasını ümit ediyoruz." denildi. 

Şehitlerin kanlarının Filistin'in özgürlüğüne kavuşturulması için verilen mücadelede yolu aydınlatan ışık, işgalciler Filistin topraklarını terk edinceye kadar da onların ayaklarının altında bir ateş olacağı vurgulandı. 

Direniş tünelleri, işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir savunma aracı olarak 1948'de işgal edilmiş bölgeyle Gazze arasındaki sınıra yakın arazilerin altına kazılıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar