RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

 

Görüntülenme: 821 Tarih: 16 Şubat 2022 18:35
RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

Dün ikindi vakitlerinde, Batı Şeria'nın orta kesimindeki Ramallah şehrinin kuzeybatısındaki Peygamber Salih Köyü'nde meydana gelen çatışmalarda işgal güçleri tarafından gerçek mermiyle vurulan ve özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Nihad Emin El-Berğusi'nin şehit olduğu haber verildi. 

Tıbbi kaynakların verdiği bilgilerde El-Berğusi'nin işgalcilerin saldırısında karnından yaralandığı ve hemen tedavi için Ramallah'taki El-İstişari Hastanesi'ne nakledildiği ancak kısa bir süre sonra şehit olduğunun haber verildiği ifade edildi.

El-Berğusi, henüz 17 yaşında olduğu sırada işgal güçleri tarafından esir alınmış ve iki yıl esaret hayatı yaşadıktan sonra özgürlüğüne kavuşmuştu. 

Bugün Peygamber Salih Köyü'nün girişinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında meydana gelen çatışmada işgal güçlerinin gerçek mermilerle ve zehirli gaz bombalarıyla saldırılarına hedef oldu. 

İşgal güçleri Peygamber Salih Köyü'ne neredeyse gündelik olarak baskınlar düzenleyerek Filistinlileri rahatsız ediyor, onlara saldırıyor ve zaman zaman da evlerine girip geniş çaplı aramalar yapıyor, eşyalarına zarar veriyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar