SİYONİST ASKERLER SAİR ŞUREYTİH'İ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 893 Tarih: 14 Şubat 2022 15:52
SİYONİST ASKERLER SAİR ŞUREYTİH'İ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri dün (13 Şubat Pazar) gece Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komitesi'nin Enformasyon ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Sair Şureytih'i, Nablus'un güneyindeki Za'tara askeri kontrol noktasından geçtiği sırada gözaltına aldı. 

Komite'nin basın sözcüsü Hasan Abdurabbih yaptığı açıklamada, Za'tara kontrol noktasında toplanan işgalci askerlerin, Şureytih'i Kalkiliya vilayetindeki özgürleştirilmiş eski esirleri ziyaretinden sonra, Komite'nin başkanı Kadri Ebu Bekir ile birlikte dönerken gözaltına aldıklarını söyledi.

İşgal güçleri Batı Şeria'nın her tarafına kimisi sabit kimisi geçici yüzlerce askeri kontrol noktası kuruyor ve bu kontrol noktalarını Filistinlilerin birbirleriyle irtibatlarını iyice zorlaştırmak ve onları tuzağa düşürmek için kullanıyorlar. İnsanlar bazen bu kontrol noktalardan geçebilmek için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar. Bazen de işgalciler hiçbir sebep göstermeksizin buradan geçenleri gözaltına alabiliyor veya eşyalarına hatta bazen araçlarına bile el koyabiliyorlar. 

İşgal güçlerinin dün akşam saatlerinde de Kudüs'te iki genci araçlı saldırı girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına aldıkları haber verilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar