BESİM ZEARİR'DEN ARAP ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Milletvekili Basim Ze'arir, İsrail işgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi'ne yönelik saldırılarının siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye ve güvenlik işbirliğine son verilmesini gerektirdiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 1006 Tarih: 14 Şubat 2022 04:40
BESİM ZEARİR'DEN ARAP ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Ze'arir, Filistin Yönetimi'nden ve tüm Arap yönetimlerinden işgal rejimiyle bütün ilişkilere son vermelerinin ve normalleşme sürecini durdurmalarının, BM Güvenlik Konseyi'ne ve Genel Kurulu'na şikayette bulunmalarının, genelde Kudüs halkının ve özelde Şeyh Cerrah Mahallesi'nin sürdürdüğü direnişin yanında yer almalarının beklendiğini hatırlattı. 

Ze'arir, işgal rejiminin Şeyh Cerrah Mahallesi'ni hedef alan saldırısının başını işgal hükümetinin çektiği ve güvenlik organları, yahudi yerleşimci çeteleri ve yargı organları tarafından birlikte yürütülen organize bir saldırı olduğuna dikkat çekti. Saldırının amacının mahalle ahalisini buradan tamamen sürgün etmek ve buraya yahudi yerleşimcileri iskan etmek olduğunu belirtti. 

Ze'arir, Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisinin çıplak göğüsleriyle, zırhlı araçlarla donatılmış işgal güçlerine ve onlara destek veren yerleşimci teröristlere karşı mahallelerini ve evlerini savunmak için mücadele ettiğini ifade etti. 

İşgal güçleri dün akşam saatlerinden itibaren Şeyh Cerrah Mahallesi'ne çıkan yolları kapatmış ve Salim ailesinin evini kuşatmaya almıştı.

Mahalle ahalisinin evin gasp edilmesine direnmesi üzerine işgal askerleri direnenleri darp ederek, üzerlerine ses ve gaz bombaları atarak saldırmıştı.   

Mahallenin ahalisi işgal güçlerinin ve onlara destek veren yahudi yerleşimcilerin evlerini gasp çalışmalarına karşı direnişini sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar