ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE ÇATIŞMA

Siyonist işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ni hedef alan baskınlarına karşı dün (13 Şubat Pazar) akşam saatlerinden itibaren çıkan çatışmalarda en az 14 Filistinlinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 989 Tarih: 14 Şubat 2022 10:23
ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE ÇATIŞMA

Filistin Kızılay Teşkilatı dün gece yarısı yaptığı açıklamada ekiplerinin, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ne işgal güçlerinin baskınları sonucu çıkan çatışmalarda yaralanan 14 kişiye müdahale ettiklerini duyurdu. 

Açıklamada yaralananlardan 6'sının doğrudan saldırıya maruz kaldığı ve bunlardan 4'ünün başından yaralandığı, bir kişinin ses bombalarının şarapnel parçalarıyla başından yaralandığı, bir kişinin derisinde çizikler olduğu; 4 kişinin gerçek mermilerle yaralandığı, 1 çocuğun ses bombalarıyla yaralandığı, 3 kişinin de biber gazından etkilendiği belirtildi. 

Kaynakların verdiği bilgilere göre, işgal güçleri tahliye edilmesi istenen ve Salim ailesine ait olan evde nöbet bekleyen Filistinli vatandaşları güç kullanarak çıkardı. 

İşgal güçleri dün akşam saatlerinden itibaren Şeyh Cerrah Mahallesi'ne çıkan yolları kapatmış ve Salim ailesinin evini kuşatmaya almıştı.

Mahalle ahalisinin evin gasp edilmesine direnmesi üzerine işgal askerleri direnenleri darp ederek, üzerlerine ses ve gaz bombaları atarak saldırmıştı.   

Mahallenin ahalisi işgal güçlerinin ve onlara destek veren yahudi yerleşimcilerin evlerini gasp çalışmalarına karşı direnişini sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar