BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (13 Şubat Pazar) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 742 Tarih: 13 Şubat 2022 13:32
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE GÖZALTI FURYASI

İşgal güçlerinin Nablus kentinin batısındaki Rafidya bölgesine baskın düzenleyerek Adnan Salah isimli genci evinde gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı, işgal güçlerinin ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri Kudüs’te de kuzeydeki Er-Ram beldesi sakinlerinden Hüsam Es-Satafi ile Zeyneddin Mühenna isimli çocuğu, Mutez Es-Sau ve Haydar Imad En-Neşşaşibi’yi gözaltına aldı.
 

Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde dün gece işgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerine saldırmaları üzerine çatışmaların yaşandığı ve iki yerleşimcinin yaralandığı belirtildi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek evlerde arama yapıyor ve eşyalara zarar veriyor.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Şeria Teşkilatı Enformasyon Ofisi’nin hazırladığı rapora göre işgal güçleri geçen yıl 5286 kişiyi gözaltına aldı.
 

Raporda ayrıca işgal güçlerinin geçen yıl Batı Şeria ve Kudüs’te 4084 baskın gerçekleştirdiği kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar