PUMA'YA BOYKOT ÇAĞRISI

İsrail’i ve ürünlerini boykot hareketi BDS, İsrail’in Yahudi yerleşimi faaliyetlerini desteklediği için spor elbiseleri ve malzemeleri üreten Alman şirketi Puma’yı boykot için yeni bir kampanya başlattı. 

Görüntülenme: 691 Tarih: 13 Şubat 2022 02:26
PUMA'YA BOYKOT ÇAĞRISI

Uluslararası boykot hareketi, sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptığı açıklamada, “boykottpuma” (Puma’yı boykot et) etiketiyle paylaşımda bulunarak ilk kez 2018 yılında gerçekleştirilen kampanyaya destek verilmesi çağrısı yaptı.
 

BDS’nin Facebook sayfasında yayınlanan açıklamada, kampanyanın amacının işlediği cinayetlerle Filistin halkının hayatını zorlaştıran ırkçı ve sömürgeci İsrail rejimiyle ilişkisini kesmesi için şirkete baskı yapmak olduğu ifade edildi.
 

Filistin’de 2018 yılında 200’den fazla spor kulübü yayınladıkları ortak mesajla Puma’yı Yahudi yerleşkelerindeki spor kulüplerinin takımlarının da bulunduğu İsrail futbol ligine sponsorluk yapmaktan vazgeçmeye davet etmişti.
 

BDS, Puma’yı boykot kampanyası sonucu Katar kulübünün şirketle anlaşmasını yenilemeyeceğini duyurduğunu, Malezya’nın en büyük üniversitesi futbol takımına Puma’nın sponsorluğuna son verdiğini ve İngiliz Chester kulübü şirketle anlaşma imzalamama kararı aldığını açıkladı.
 

Boykot hareketi, Filistin halkının haklarının ihlaline destek olan şirketin geri adım atması için önünde bir fırsat bulunduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar