EL HALİL'DE ÇATIŞMA

İşgal güçlerinin El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine bağlı Aside bölgesinde attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan onlarca kişi etkilendi. 

Görüntülenme: 686 Tarih: 13 Şubat 2022 01:45
EL HALİL'DE ÇATIŞMA

Beyt Ummer’de yaşayan aktivist Muhammed Avad, işgal güçlerinin Aside bölgesine baskın düzenlediğini ve Mürşid Zeakik isimli Filistinlinin aile fertlerini bir odada toplayarak evinin çatısına çıktığını söyledi.
 

Avad, işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktığını, işgal askerlerinin Filistinlilere ve evlerine doğru gerçek mermilerle ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını, bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen onlarca kişinin tedavisinin olay yerinde yapıldığını bildirdi.
 

El-Halil’e bağlı beldelerin ve köylerin sık sık işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı kaydedildi.
 

Öte yandan, işgal donanmasına ait hücumbotlar bu sabah Gazze açıklarında avlanmakta olan Filistinlilere ait teknelere ateş açtı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Eş-Şati Kampı’nın batısında balıkçı teknelerine otomatik silahlarla yoğun bir şekilde ateş açtığını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
 

İşgal güçlerinin ailelerine bir lokma ekmek parası kazanmak için avlanmaya çıkan Filistinli balıkçıları sürekli taciz ettiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar