ABBAS YÖNETİMİ BATI ŞERİA'DA DİRENİŞİ ZAYIFLATTI

Filistinli milletvekili Hüsni El-Burini, Filistin Yönetimi’nin politikasının, güvenlik koordinasyonunun, direnişçilerin ve direnişe sempati duyan herkesin gözaltına alınmasının Nablus’ta ve Batı Şeria genelinde direnişi zayıflattığını söyledi. 

Görüntülenme: 697 Tarih: 13 Şubat 2022 23:40
ABBAS YÖNETİMİ BATI ŞERİA'DA DİRENİŞİ ZAYIFLATTI

Milletvekili El-Burini, işgal güçlerinin Nablus’ta üç direnişçiyi şehit etmesinin beklenmedik ve alışılmadık bir operasyon olduğunu ifade etti.
 

İşgal güçlerinin Filistin ve Arap resmi yönetimlerinin vurdumduymazlığından yararlanarak güpegündüz dilediği gibi cinayet işlediğine dikkat çeken El-Burini, işgalcilerin kendilerine hiç kimsenin karşı koymayacağından emin oldukları için söz konusu cinayeti işlediklerini bildirdi.
 

Filistin Yönetimi’nin işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonu sebebiyle insanların işgale karşı rahat hareket edemez hale geldiklerini belirten El-Burini, işgalcilerin işbirlikçilerinin direnişçileri takip ettiğini ve işgal güçlerinin de bu durumdan cesaret alarak Nablus’a girdiğini kaydetti.
 

Milletvekili El-Burini, güvenlik koordinasyonunun ve direniş yanlılarının peşine düşülmesinin direnişi ortadan kaldıramayacağına işaret ederek, direnişin Filistin halkında kök saldığını ve işgal devam ettiği sürece direnişin de var olacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar