HAMAS'TAN ŞEYH CERRAH'TAKİ SALDIRILAR KONUSUNDA UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, Yahudi yerleşimci sürülerinin gece geç saatlerde Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere saldırmalarının ateşle oynamak olduğunu ve Filistin’in tamamının alevlenmesine yol açacağını söyledi. 

Görüntülenme: 956 Tarih: 13 Şubat 2022 11:30
HAMAS'TAN ŞEYH CERRAH'TAKİ SALDIRILAR  KONUSUNDA UYARI

Hammade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada işgal yönetimini uyararak, işgalcilerin patladığı zaman kendilerine zarar verecek bombaların pimleriyle oynadıklarını ifade etti.
 

Filistin halkını ve özellikle de Kudüslüleri Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerine destek vermeye davet eden Hammade, Batı Şeria ve Kudüs’ün her kentinin ve köyünün işgal güçleriyle ve korkak Yahudi yerleşimcilerle çatışma alanına dönüştürülmesi çağrısında bulundu.
 

İşgal polisi himayesinde hareket eden onlarca Yahudi yerleşimci dün gece Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde Filistinlilerin evlerine saldırdı.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Salim ailesinin evine saldırı girişiminde bulunduğunu, işgal polisinin de aile fertlerine biber gazı sıktığını bildirdi.
 

Yahudi yerleşimcilerin saldırısına maruz kalan Salim ailesi tüm dünyadan yardım isterken, ailenin yaşlı üyelerinden Fatma Salim, “Evimizde yakılmaktan korkuyoruz” dedi.
 

Kaynaklar, Salim ailesine işgal yönetimi tarafından evlerinden zorla çıkarılma kararının tebliğ edildiğini ve ailenin her an evlerinden kovulabileceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar