ALMANYA'DAN İŞGALCİ İSRAİL'E YERLEŞKE ELEŞTİRİSİ

Almanya Dışişleri Bakanı Siyonist mevkidaşı ile görüşmesinde, bu rejimin Batı Şeria'daki yerleşim alanları inşa etme politikasının uluslararası kurallara aykırı olduğunu söyledi ve bu hususta eleştirilerini dile getirdi. 

Görüntülenme: 946 Tarih: 12 Şubat 2022 20:21
ALMANYA'DAN İŞGALCİ İSRAİL'E YERLEŞKE ELEŞTİRİSİ

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, işgal altındaki topraklara yaptığı ziyaretinde Siyonist mevikdaşı Yair Lapid ile yaptığı görüşmesinde; Filistinliler ile İsrailliler arasındaki ihtilafları ele aldı. 

İki devletli çözümü Filistinliler ile İsrail rejimi arasında kalıcı barışı sağlamanın tek yolu olarak nitelendiren Alman bakan ülkesinin süreci ilerletmek için sürekli desteğinden bahsetti.

Alman "Tages Spiegel" gazetesine göre, Alman Dışişleri Bakanı konuşmasının bir başka bölümünde Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerini barış sürecine zararlı ve uluslararası kurallara aykırı olarak nitelendirdi.

Ancak İsrail dışişleri bakanı bu eleştirileri görmezden gelerek sakince "Farklı görüşlerin olması sorun değil" dediği bildirildi. 

Siyonist yetkilinin "Sadece kendimi dinlemek istersem evde kalabilirim" diye eklediği de haberler arasındadır. 

Alman ve İsrail dışişleri bakanları ayrıca bu basın toplantısında İran'ın nükleer programına da atıfta bulundular. Almanya Dışişleri Bakanı Kapsamlı Ortak Eylem Planı-KOEP'e geri dönme gereğini vurguladı. Öte yandan İsrailli bakan, KOEP'e dönüşü nükleer tehlikelerin ortadan kaldırılması için yeterli görmedi.

Alman Dışişleri Bakanı KOEP'e dönüşü, Ortadoğu'yu İsrail için daha güvenli ve daha huzurlu hale getiren bir faktör olarak nitelendirdi.

Rejimin başbakanı Naftali Bennett, Aralık ayında göreve başlamasından bu yana ilk kez işgal altındaki Filistin'i ziyaret eden Alman dışişleri bakanı ile Perşembe günü bir araya geldi.

tesnim

Yorumlar