ŞEHİT ŞEYH AHMED YASİN'İN ŞAHSİ EŞYALARI MÜZEDE SERGİLENECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in kişisel eşyalarının ve koleksiyonlarının sergileneceği bir müzenin önümüzdeki Mart ayının 22'sinde açılması için hazırlıklar sürdürülüyor.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 12 Şubat 2022 22:20
ŞEHİT ŞEYH AHMED YASİN'İN ŞAHSİ EŞYALARI MÜZEDE SERGİLENECEK

Müzeyle ilgili işleri takip eden ve Uluslararası Şeyh Ahmed Yasin Kurumu'nun Genel İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Receb El-Baba, müzenin açılışının iki aşamada gerçekleştirileceğini, birinci aşamada Şeyh Ahmed Yasin'in Gazze şehrinin Sabra Mahallesi'ndeki evinin geçici olarak müzeye dönüştürüleceğini, ikinci aşamada ise beş yıllık süre içinde büyük bir müze kurulacağını belirtti. 

El-Baba, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, müzenin kurumun Gazze'nin batısında üç dönümlük arazi üzerine inşa edilecek büyük bir binasının bir bölümü olacağını, bu alanın bir dönümlük kısmının müzeye tahsis edileceğini, binanın ayrıca büyükçe bir kültür merkezinin olacağını ifade etti.

El-Baba, müzenin Filistin halkının kimliğini koruyan tarihi ve kültürel bir öğretmeni temsil eden Ahmed Yasin'in şahsi yaşamına ve sakladığı koleksiyonlara ışık tutacağını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar