BATI ŞERİA'DA BİR HAFTADA 3 ŞEHİT

 

Görüntülenme: 808 Tarih: 12 Şubat 2022 17:02
BATI ŞERİA'DA BİR HAFTADA 3 ŞEHİT

Siyonist işgal güçlerinin ırkçı ve saldırgan tutumu devam ederken bir yandan da Filistin direnişinin hak mücadelesi de sürüyor. Bu yüzden geçtiğimiz hafta içinde de Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs'te sıcak gelişmeler ve çatışmalar meydana geldi. 

Verilen haberlere göre Batı Şeria içinde farklı bölgelerde geçtiğimiz hafta içinde toplamda 129 noktada işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler karşı karşıya geldi. Bunlardan 24'ünde işgal güçlerinin üzerine direnişçiler tarafından ateş edildi. 

İşgal güçlerinin Nablus'un merkezinde gerçekleştirdikleri bir saldırıda üç Filistinli genç şehit edildi. 

İşgalcilerden de üçü askerlerden, 5'i de işgal rejiminin sivil kıyafetli terör çetelerini oluşturan yahudi yerleşimcilerden olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. 

Filistinliler arasında en çok yaralanma olayı ise yahudi yerleşimciliğine ve Filistinlilerin topraklarının gasp edilmesine karşı haftalık protesto eylemlerinin düzenlendiği dün (11 Şubat) Cuma namazı sonrası gösterilerine işgal güçlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda oldu. Dünkü olaylarda gerçek mermilerle, plastik mermilerle veya atılan gaz bombalarından zarar görerek yaralanan ve olay yerinde yahut hastanede kendilerine müdahalede bulunulan Filistinlilerin sayısı 100'e yaklaştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar