TERÖRİST İSRAİL GÜÇLERİ HAN YUNUS'UN DOĞUSUNDA ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

İsrail işgal güçlerinin bugün (11 Şubat Cuma) sabah Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrinin doğusundaki arazilerde Filistinli çiftçilere ve tarlalarına ateş ettiği haber verildi.  

Görüntülenme: 1074 Tarih: 11 Şubat 2022 06:47
TERÖRİST İSRAİL GÜÇLERİ HAN YUNUS'UN DOĞUSUNDA ÇİFTÇİLERE SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri tarafından bu bölgeye yönelik olarak yoğun bir şekilde ateş edildi, ancak herhangi bir yaralanma olayından söz edilmedi. 

 

Hukuk kurumlarının hazırladığı raporlara göre işgal güçleri, geçtiğimiz haftanın sonundan bu yana Gazze Şeridi'nin doğusunda yer alan erişimi kısıtlı tarım arazilerine doğru 8 kez ateş etti. Bunların çoğunluğu da Han Yunus'un doğusundaki toprakları hedef aldı. Bu süre içinde bir kez de Gazze Şeridi'nin batısındaki Akdeniz sularında balıkçı teknelerine yönelik olarak silahlı saldırı düzenlendi. 

 

İşgal güçleri 15 yıldan beri korkunç bir şekilde abluka altında tuttukları Gazze Şeridi'ni aynı zamanda sürekli silahlarıyla tehdit ediyorlar. Doğuda tarım arazilerinde, 1948'de işgal edilmiş bölgenin sınırlarına çok yaklaştıkları gerekçesini kullanarak çiftçilere, batıda da Akdeniz sularında sınırlı alanın dışına çıktıkları gerekçesiyle balıkçıların teknelerine saldırıyorlar. Oysa Gazze Şeridi zaten küçük bir bölgeden oluşuyor ve 2 milyon 200 bin insanı barındırıyor. Bu insanların yaşayabilmek için doğuda tarım arazilerini ekip biçmeye ihtiyaçları var ve bu arazilerin önemli bir kısmı da işgalcilerin gerdiği sınır çitlerinin hemen dibinde yer alıyor. Bölge ahalisinin önemli bir kesiminin gelir kaynağı olan ve tüm ahali için temel gıda kaynakları arasında yer alan balık için de balıkçılıkla uğraşanların teknelerinin denize açılması gerekiyor. 

 

Siyonist işgal rejiminin Gazze ahalisine 15 yıldan fazla zamandır uyguladığı ablukada sergilediği vahşet aslında onun sadece ırk ayrımcısı değil aynı zamanda insanlık düşmanı olduğunu göstermesi açısından ibret verici. İnsanlığa ve insani değerlere karşı savaş açmış olan bu zihniyetle sadece Filistinlilerin değil tüm insanlığın savaşması gerekir.

 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar