BATI ŞERİA'DA İŞGAL GÜÇLERİYLE ÇATIŞMA YAŞANDI

Batı Şeria’da El-Bire kentinin kuzey girişinde ve Eriha kentindeki Aynu’s-Sultan Kampı’nda işgal güçleriyle dün (9 Şubat Çarşamba) yaşanan çatışmalarda 9 Filistinli yaralandı. 

Görüntülenme: 929 Tarih: 10 Şubat 2022 17:32
BATI ŞERİA'DA İŞGAL GÜÇLERİYLE ÇATIŞMA YAŞANDI

Filistin Kızılay Derneği, ekiplerinin El-Bire kentinin kuzey girişindeki çatışmalarda plastik mermiyle yaralanan bir kişiye ve işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen altı kişiye müdahalede bulunduğunu açıkladı.

 Salı günü Nablus’ta Filistinli üç gencin şehit edilmesini protesto için düzenlenen yürüyüşün Ramallah caddelerini dolaştıktan sonra Beit El Yahudi Yerleşkesi civarındaki askeri kontrol noktasına yaklaşması üzerine kontrol noktasında bulunan işgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığı ifade edildi.

Dün ayrıca Eriha kentindeki Aynu’s-Sultan Kampı’nda Filistinliler ve işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda iki Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

 Yerel kaynaklar, kamp sakini Filistinli gençler ile kamptaki sinagogu ziyarete gelen Yahudi yerleşimcileri korumakla görevli işgal güçleri arasında çatışma çıktığını, işgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını ve gerçek mermilerle ateş açtığını, gençlerin de bölgede otomobil lastikleri yaktığını söyledi.

Kaynaklar, çatışmalar sırasında gerçek mermilerle yaralanan iki gencin hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar