BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 9 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İşgal güçleri bu sabah (10 Şubat Perşembe) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek dokuz kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 822 Tarih: 10 Şubat 2022 04:05
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 9 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

İşgal güçlerinin Nablus kenti El-Amiriyye Mahallesi’ne baskın düzenleyerek Amir El-Amuri’yi ve Burka beldesinden de eski esir Ammar Ragıb Salah’ı gözaltına aldığı kaydedildi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Cenin’e bağlı Arrane köyüne baskın düzenleyerek Teysir El-Omeri isimli Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.
 

İşgal güçleri Ramallah’ta da Et-Tayr Mahallesi’nden Kusay Muraibe’yi, Silvad beldesinden Ali Hamid’i ve Kefer Nime’den Rami İştiyye isimli genci gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Beytlahim’in El-Hıdır beldesine baskın düzenleyerek 15 yaşındaki İbrahim Hüseyin Salah ve 15 yaşındaki Yamin Eşref Salah’ı gözaltına aldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri bu sabah Kudüs’ün doğusundaki Anata beldesine de baskın düzenledi ve Üsame Alyan isimli genci gözaltına aldı.
 

2021 yılı sonunda işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli sayısı 4 bin 600’e ulaşırken esirlerden 34’ünün kadın ve 160’ının çocuk olduğu, 500 civarında esirin de idari hapis cezalarıyla işgal rejimi zindanlarında tutulduğu ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar