ESİRLER HAREKETİ CUMA VE PAZARTESİ GÜNLERİNİ ÖFKE GÜNÜ İLAN ETTİ

İsrail işgal zindanlarındaki Filistinli Esirler Hareketi, önümüzdeki Cuma ve Pazartesi günlerinin tüm zindanlar için Öfke Günü ilan edildiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 738 Tarih: 09 Şubat 2022 11:32
ESİRLER HAREKETİ CUMA VE PAZARTESİ GÜNLERİNİ ÖFKE GÜNÜ İLAN ETTİ

Esirler Hareketi bugün (8 Şubat Salı) yaptığı açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında, Filistin halkının tüm kesimlerini bütün alanlarda söz konusu iki günde Esirler Hareketi'nin mücadelesine destek vermeye çağırdı. 

Esirler Hareketi, dün sabahtan itibaren de zindanlardaki tüm örgütsel komiteleri dağıtarak, işgal rejiminin cezaevleri yönetimlerinin yeni cezalarını ve kısıtlamalarını protesto amacıyla genel direniş başlatma kararı almıştı. 

Esirler İletişim Ofisi, esirlerin söz konusu iki günde işgal rejiminin uygulamalarını protesto eylemlerini artırma çerçevesinde güvenlik teftişlerine çıkmayacaklarını açıkladı. 

Ofis, cezaevlerindeki Ulusal Acil Durumlar Komitesi'nin işgal rejiminin zindanlardaki uygulamalarına karşı tavır alma konusunda sürekli görüşme halinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde protestoları daha etkin hale getirmek için ne gibi seçenekler geliştirilebileceği üzerinde duracağını dile getirdi. 

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyelerinden Zahir Cebbarin, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada esirlerin işgal zindanlarında verdiği savaşın dışarıda da tüm alanlara taşınacağını ifade etti. Cebbarin, Hamas'ın ve diğer Filistin hareketlerinin bu mücadelenin sadece işgal zindanlarının duvarlarının içinde kalmasına razı olmayacağını ve Filistin halkının her alanda bu mücadeleye destek vereceğini dile getirdi. 

 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar