41 FİLİSTİNLİ ÇOCUK SİYONİST REJİMDE İDARİ SUÇLU LİSTESİNDE

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi - Filistin kolu tarafından yapılan açıklamada işgal yönetiminin Ekim 2015'ten bu yana 41 Filistinli çocuğu idari tutuklu olarak esir ettiği dile getirildi. Esir edilen bu çocukların Batı Şeria'nın değişik bölgelerindeki ve Kudüs'ün doğu kesimindeki Filistinli ahalinin çocuklarından olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 859 Tarih: 09 Şubat 2022 11:52
41 FİLİSTİNLİ ÇOCUK SİYONİST REJİMDE İDARİ SUÇLU LİSTESİNDE

Hareket'in dün (8 Şubat Salı) yayınladığı basın açıklamasında idari tutuklu olarak zindana atılan bu çocuklardan 16'sı hakkında bir, 14'ü hakkında iki, 5'i hakkında üç, 4'ü hakkında da dört kez, iki çocuk hakkında ise toplam süresi 20 aya varan beş kere idari tutuklama kararı verildiği belirtildi. 

Açıklamada 2021 yılında işgal rejiminin 6 Filistinli çocuk hakkında idari tutuklama kararı verdiği ve bunlardan ikisinin tutukluluk sürelerini tamamlayıp çıktığı ifade edildi. 

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi, çocukları ya adalet ilkelerine göre yargılaması ya da onlara özgürlüklerini vermesi için İsrail işgal rejimine uluslararası çapta baskı yapılması gerektiğini hatırlattı. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar