BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMALAR ARTTI

Dün (8 Şubat Salı) akşam saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandığı haber verildi. 

Görüntülenme: 732 Tarih: 09 Şubat 2022 10:22
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMALAR ARTTI

İşgal güçlerinin dün Batı Şeria'nın Nablus şehrinde üç Filistinli genci şehit etmesine karşı her tarafı öfke ateşinin sardığı ve işgal güçlerine karşı eylemler düzenlendiği bildirildi. 

Cenin'de direnişçilerin, Cenin şehrinin güneyindeki Ya'bed kasabası yakınında bulunan Dutan askeri kontrol noktası civarında işgal güçlerine silahlı saldırı düzenledikleri belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre direnişçiler askeri kontrol noktasına mermilerle yoğun bir şekilde ateş ettikten sonra sağ salim bir şekilde olay yerinden uzaklaşmayı başardılar. 

Cenin'in batısındaki El-Araka kasabasında meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençlerden bazılarının atılan gaz bombalarından etkilendiği haber verildi. 

Nablus'ta ise işgal güçleri ve onlara destek veren yahudi yerleşimciler ile Filistinli gençler arasında farklı noktalarda çatışmalar meydana geldi. Çatışmaların vuku bulduğu yerlerden bazılarının Hivara, Beyta, Burka ve Bezarya olduğu belirtildi. 

Bazı yahudi cemaatlerinin "Devletin yahudiliğine destek" başlığıyla yaptığı çağrılar üzerine yahudi yerleşimcilerin de Nablus'un güneyindeki Za'tara askeri kontrol noktasına toplandıkları belirtildi. 

Kalkilya'da da yahudi yerleşimcilerin provokasyonlarına karşı Filistinliler geniş çaplı bir yürüyüş düzenlediler. 

Selfit'te şehrin batısında Karava Beni Hassan kasabası girişinde Nablus'ta üç gencin şehit edilmesini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe işgal güçlerinin müdahalede bulunması üzerine işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar meydana geldi. 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar