NABLUS ŞEHİTLERİNİN CENAZE MERASİMİNE HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'ta dün işgal güçleri tarafından şehit edilen üç genç için akşam saatlerinde büyük bir kalabalığın iştirak ettiği cenaze töreni düzenlendi.  

Görüntülenme: 825 Tarih: 09 Şubat 2022 00:13
NABLUS ŞEHİTLERİNİN CENAZE MERASİMİNE HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

İşgal güçleri tarafından şehit edilen Eşref Mubselet, Edhem Mebruk ve Muhammed Ed-Dehîl için Nablus şehrinde şehir merkezindeki Şehitler Kavşağı'nda, Rifidya Hastanesi'nin önünde büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreni düzenlendi. 

Cenazeye katılanların; "İntikam intikam! Ey Kudüs Seriyyeleri, ey Kassam Tugayları!" "İnsin zeytin dalı, yaşasın silah!" "Kılıca karşı kılıcı çek, biz Muhammed Dayf'ın adamlarıyız!" diye slogan atarak, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın ve Hamas'ın askeri kanadının komutanı Muhammed Dayf'ın ismini anmaları dikkat çekti.

Şehitlerden Edhem Mebruk'un annesinin de oğlunun cenazesinde kararlılık ve azimle direnişe desteğini ortaya koyan sloganlar atanların arasında yer aldığı ifade edildi.

Siyonist işgalcilere ait bir özel birlik dün Nablus'ta bir arabaya saldırarak Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup üç genci şehit etmiş, dördüncü genci de esir almıştı. 

 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar