SİYONİST BELEDİYE İŞGAL TOPRAKLARININ YOLLARI İÇİN 1 MİLYAR ŞEKEL BÜTÇE AYIRDI

Siyonistlere ait haber kaynaklarının dün (7 Şubat Pazartesi) yayınladıkları haberlerde verdikleri bilgilere göre Kudüs'teki işgal belediyesi Kudüs'ün doğusundaki yahudi yerleşim merkezlerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayacak yollar için 1 milyar şekel (312 milyon dolar) ayırdı.  

Görüntülenme: 1009 Tarih: 08 Şubat 2022 01:50
SİYONİST BELEDİYE İŞGAL TOPRAKLARININ YOLLARI İÇİN 1 MİLYAR ŞEKEL BÜTÇE AYIRDI

Kol Ha'ir isimli haber sitesinin verdiği bilgilere göre işgal belediyesi söz konusu yahudi yerleşim merkezlerinin genel ulaşım yollarıyla ve hafif metro istasyonlarıyla bağlantılarını kuracak yollar için bir milyar şekel tahsis etmeyi kararlaştırdı. 

İşgal belediyesi tarafından yapılan açıklamada da şehrin mahalleleri arasındaki hafif metro yollarını genişletmek için 94 milyon şekel tahsis edildiği, Ramot yahudi yerleşim merkezinden Kudüs'teki El-Meşarif tepesine giden hafif metro yolunu güçlendirmek için de 22.2 milyon şekel tahsis edildiği belirtildi. 

Hazırlanan plana göre, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beyt Cala kasabasının kuzeyindeki Jilo yahudi yerleşim merkezine gidecek yolun Lifta ve Şu'afat arazilerinden geçeceği belirtildi. 

El-İseviye arazileri üzerinde İbrani Üniversitesi'nin binaları arasında bağlantıyı kuracak yollar için de 27.5 milyon şekel tahsis edilmesi teklifinin onaylandığı belirtildi. 

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs şehrini tamamen yahudi yerleşim merkezleriyle kuşatmaya almış durumda. Şimdi yeni yerleşim merkezleri inşa ederek ve bu yerleşim merkezlerini birbirine ve şehir merkezine bağlama amaçlı yollar açarak o toprakların asıl sahipleri durumundaki Filistinlilerin hareket alanlarını iyice daraltmaya çalışıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar