BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde dün (7 Şubat Pazartesi) meydana gelen çatışmalarda çok sayıda Filistinli yaralandı veya atılan gaz bombalarından etkilendi. Birçok kişinin de işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.  

Görüntülenme: 726 Tarih: 08 Şubat 2022 14:10
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Beytlahim vilayetinin güneyindeki El-Hıdr kasabasında Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin söz konusu kasabaya baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıktı. Çatışmada işgal güçleri Filistinli gençlere gerçek mermilerle saldırdı. 

Ramallah'ta El-Bire şehri yakınında Filistinli gençler Psagot yahudi yerleşim merkezine molotof kokteylleri attı. Gençler daha sonra olay yerinden uzaklaştılar ve işgal güçleri bölgeye çok sayıda asker gönderdi. 

Kalkilya'da Filistinli gençler Azun kasabası yakınında yahudi yerleşimcilerin arabalarına taşlarla saldırdı. Olay üzerine işgal güçlerinin kasabanın kuzeyindeki demir kapıyı kapattıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin ayrıca Cenin mülteci kampı ahalisinden olan iki genci 1948'de işgal edilmiş bölgede bulundukları sırada gözaltına aldıkları haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar