BATI ŞERİA'DA 7 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İşgal güçleri bugün (8 Şubat Salı) sabah Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde gerçekleştirdikleri baskınlarda 7 Filistinliyi gözaltına aldılar. 

Görüntülenme: 896 Tarih: 08 Şubat 2022 11:06
BATI ŞERİA'DA 7 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in batısındaki Yamun kasabasında Muhammed Hani Ebu'l-Heyca ile Munir Avni Huşiye isimli şahısları evlerine baskın düzenleyerek ve geniş çaplı aramalar yaptıktan sonra gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus vilayetine bağlı iki kasabaya baskın düzenledikleri ve Kefer Kalil kasabasında Abdullah İbrahim Mansur isimli genci, Rifidya'daki bir mahalleden de Ken'an Er-Ratrut isimli genci gözaltına aldıkları bildirildi. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer kasabasında Musa İsa Ivad isimli genci gözaltına aldı ve bilinmeyen bir yere götürdüler. 

İşgal güçleri Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun mülteci kampından da Ziya Et-Tayravi isimli 18 yaşından küçük bir çocuğu ve Ömer Ğavanime isimli bir genci gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var.l

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar