ŞEYH RAİD SALAH 15 YIL SONRA MESCİDİ AKSA 'DA NAMAZ KILDI

Mescidi Aksa'nın işgal saldırılarına ve oyunlarına karşı yoğun çalışmalarıyla ve gayretleriyle tanınan, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah 15 yıl aradan sonra ilk kez dün (6 Şubat Pazar) Mescidi Aksa'da yeniden namaz kılma fırsatı bulabildi.  

Görüntülenme: 1151 Tarih: 07 Şubat 2022 07:50
ŞEYH RAİD SALAH 15 YIL SONRA MESCİDİ AKSA 'DA NAMAZ KILDI

Şeyh Raid Salah, yıllar süren hasretten sonra Mescidi Aksa'nın kapılarından Babu'l-Esbat'a ulaştığında işgal güvenlik güçleri yine onu durdurup kısa süreli bir sorgulamadan geçirdikten sonra içeri girmesine izin verdiler. 

Raid Salah, Mescidi Aksa'ya girmesinden sonra yaptığı açıklamada bu kutsal mabede yeniden kavuşmasının kendisindeki üzüntünün ve kederin son bulmasına vesile olduğunu dile getirdi. 

Raid Salah, işgal rejiminin kendisini Mescidi Aksa'dan uzaklaştırmasının beklenen bir şey olduğunu çünkü tarihteki bütün işgal yönetimlerinin ortak özelliklerinin zulüm olduğunu belirterek; "Ben de İsrail işgalinden bundan başka bir şeyi bekleyecek değilim." ifadesini kullandı. 

İşgal rejimi, 7 Şubat 2007 tarihinde, Mağribliler Kapısı civarında gerçekleştirilen kazılar sebebiyle meydana çıkan olaylar yüzünden Şeyh Raid Salah'ı Mescidi Aksa'dan uzaklaştırmıştı. 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar