ESİRLER HAREKETİ GENEL DİRENİŞ İLAN ETTİ

Esirler meselesiyle ilgilenen kurumların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin cezaevleri idaresinin esirlere yönelik yeni ceza uygulamaları ve kısıtlamalar getirmesini protesto eden Esirler Hareketi genel direniş ilan etti. 

Görüntülenme: 1145 Tarih: 06 Şubat 2022 18:59
ESİRLER HAREKETİ GENEL DİRENİŞ İLAN ETTİ

Söz konusu kurumların verdiği bilgilere göre, işgal yönetiminin "Özgürlük Tüneli" olayından sonra yapılan anlaşmadan geri dönmesi sebebiyle Esirler Hareketi de yarından (7 Şubat Pazartesi) itibaren örgütsel komiteleri dağıtıp toplu direniş başlatma kararı aldı. 

Esirler Enformasyon Ofisi, esirlerin günlük açık alana çıkma sistemlerinde değişiklik yapmak ve günlük olarak açık alana çıkmalarına izin verilecek esir sayılarını azaltma kararı almak suretiyle esirlere yönelik baskı uygulamalarını şiddetlendirme yönünde adımlar atması üzerine Esirler Hareketi'nin de toplu bir mücadele başlatma kararı verdiği belirtildi. 

Özgürlük Tüneli ile 6 esirin Celbu' Hapishanesi'nden kaçmayı başarması üzerine işgal rejimi esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarını artırmış, bunun üzerine esirler de toplu direniş başlatmıştı. Bunun üzerine işgal yönetiminin cezaevleri idaresi esirlerin taleplerini kabul ederek bir anlaşmaya razı olmak zorunda kalmıştı. Ancak işgal yönetimi daha sonra anlaşmadan geri dönerek esirlere yönelik birtakım kısıtlamalar getirme yönünde kararlar aldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar