EL LUD HALKI DİRENİYOR

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El-Lud şehrindeki Halk Komitesi, belediyenin şehrin eski mahallelerinde "Kentsel Dönüşüm" başlığı altında yürüttüğü, Filistinlileri evlerinden çıkarma ve göçe zorlama planlarının reddedilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1002 Tarih: 05 Şubat 2022 03:57
EL LUD HALKI DİRENİYOR

Komite,1948 Bölgesi'ndeki Arapların en üst organı niteliği taşıması itibariyle İzleme Komitesi'ni bu konuyla ilgilenmeye ve işgal yönetiminin faşist ırkçı uygulamalarının önüne geçmek için harekete geçmeye çağırdı. 

El-Lud Halk Komitesi, "İsrail'in El-Lud'daki halkımıza karşı faşist uygulamalarına hayır!" başlığıyla yaptığı açıklamada, son aylarda kendi şehirlerinde de hükümetin, belediyenin, polisin ve istihbaratın Filistinli halka karşı Kudüs'te ve Nakab bölgesindeki uygulamalara benzer şekilde ırk ayrımcılığına dayalı tasfiye uygulamalarına başvurduğunun gözlemlendiğini dile getirdi. 

Açıklamada işgal rejiminin "Kentsel Dönüşüm" kılıfına soktuğu uygulamaların gerçekte şehirdeki Filistinli varlığını azaltma amacına yönelik faşist bir politika olduğuna

dikkat çekildi

Filistin Enformasyon Merkezi 

Yorumlar