SİYONİST İŞGALCİLER ŞEHİT EBU ŞUHAYDEM'İN EVİNİ YIKTI

Siyonist işgal güçleri, feda eylemi gerçekleştiren Fadi Ebu Şuhaydem'in ailesinin Kudüs'e bağlı Şuafat mülteci kampında bulunan dairesini bugün (1 Şubat Salı) sabah yıktı.  

Görüntülenme: 1081 Tarih: 01 Şubat 2022 19:09
SİYONİST İŞGALCİLER ŞEHİT EBU ŞUHAYDEM'İN EVİNİ YIKTI

Quds Press haber ajansının yayınladığı habere göre, kalabalık bir işgalci birlik tarafından himaye edilen yıkım ekibi iş araçlarıyla birlikte, Ebu Şuhaydem'in dairesinin bulunduğu apartmanı sardı ve hızlı bir şekilde yıkım işlemlerini başlattı. 

İşgal rejiminin Yüksek Mahkeme olarak isimlendirdiği temyiz mahkemesi, Kudüs'te siyonist işgal güçlerine karşı eylem gerçekleştirmesi sebebiyle şehit edilen Fadi Ebu Şuhaydem'in ailesinin, evlerinin yıkılması konusunda verilen kararın iptali için yaptığı temyiz başvurusunu 2 Ocak Pazar günü reddederek, evin yıkılması kararını kesinleştirmişti.

Temyiz mahkemesinin kararı kesinleştirmesinden sonra işgal ordusu adına açıklama yapan yetkili yıkım kararını en hızlı şekilde uygulamak için hazırlıkları sürdürdüklerini açıklamıştı.  

21 Kasım 2021 tarihinde, bir işgalci askerin ölümüne 3 işgalci askerin de yaralanmasına neden olan eylem gerçekleştiren Ebu Şuhaydem'in ailesine işgal güçleri sürekli değişik yöntemlerle baskı uygulamış ve psikolojik işkenceler yapmışlardı. 

Kudüs'teki Raşidiyye Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan Ebu Şuhaydem, İslami ilimler alanında yüksek lisans yapmıştı ve eğitim alanında görev yapıyordu. Hamas'ın Şuafat mülteci kampındaki ileri gelen şahsiyetlerinden olan Ebu Şuhaydem işgal rejimi zindanlarında esaret hayatı da yaşamıştı. 

Hamas onun eylemini kutlamış ve desteklediğini açıklamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar