ŞEYH İKRİME SABRİ: KUDÜS'ÜN ÖZGÜRLÜĞÜ KESİNDİR

Aksa camisi hatibi Kudüs'ün kesin olarak özgürlüğüne kavuşacağını ve Filistin halkının sürekli teyakkuzda olmaları gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 890 Tarih: 31 Ocak 2022 23:45
ŞEYH İKRİME SABRİ: KUDÜS'ÜN ÖZGÜRLÜĞÜ KESİNDİR

SAFA Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Ekreme Sabri dün yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Oslo anlaşmasından hedefi Batı Yaka ve Gazze'yi birbirinden ayırmak olduğunu zira bu anlaşmadan önce Filistinli vatandaşların kolaylıkla Batı Yaka'dan aksa camisine ulaşabildiklerini fakat anlaşmadan sonra bu kentten ayrıldıklarını söyledi.
Aksa hatibi Kudüs'ün hedef alınmasının dünya Müslümanlarının Filistin ile bağlantısının kesilmesi olduğunu, Kudüs ve Aksa camisi'nin varlığının ise Müslümanların Filistin ile bağlantı faktörü olduğunu ifade etti.  
Mescid-ul Aksa hatibi teyakkuzda olduklarına değinerek, "Biz Kudüs sakinleri Kudüs ve Mescid-ul Aksa'yı savunma halindeyiz; inancı savunma  sayılan bir savunma" şeklinde konuştu. 
Kudüs'ün İslami-Filistin kimliğinin ana sembolü olan Mescid-i Aksa, işgalci rejimin Kudüs'teki yıkıcı eylemlerinin her zaman hedefi olmuştur.
Siyonist rejim, Kudüs'ün İslami kimliğini yok etmek ve onun yerine Siyonizm sembollerini yerleştirmek için bu aşağılayıcı eylemlerde bulunuyor.

parstoday

Yorumlar