BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Dün (30 Ocak Pazar) akşam saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinde değişik noktalarda yahudi yerleşimcilere karşı üst üste 6 taşlama veya molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 767 Tarih: 31 Ocak 2022 11:16
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ

Nablus civarında Nablus şehrinin güneyindeki Akraba beldesinde gençler yerleşimcilerin arabalarını taşladılar ve araçlardan bazılarının zarar gördüğü haber verildi. 

Yine Nablus'un güneyindeki Filistin arazilerine kurulu Yitzhar yahudi yerleşim merkezi yakınında da yerleşimcilere ait bazı araçlar Filistinli gençlerin taşlaması sonucu zarar gördü. 

Ramallah bölgesinde de, El-Bire'nin kuzeyindeki araziler üzerine kurulu Beyt İl yahudi yerleşim merkezi yakınında Filistinli gençlerin el yapımı patlayıcı kutular ve molotof kokteylleri atması sonucu yerleşimcilerin bazı araçları zarar gördü. 

Gençlerin Ramallah'ın doğusundaki Silvad kasabası civarında da yerleşimcilerin araçlarını taşladıkları haber verildi. 

El-Halil'in güneyindeki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi yakınında da yerleşimcilere ait bir otobüs Filistinli gençlerin taşlaması sonucu zarar gördü. 

Filistinli gençlerin bu eylemlerinin yerleşimci teröristlerin son zamanlarda artan terör saldırılarına karşı bir tepki olduğu dile getiriliyor. 

Toprağı Savunma ve Yerleşimle Mücadele Ulusal Ofisi'nin, işgalcilerin ihlalleriyle ilgili son haftalık raporunda Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimcilerin bu bölgedeki terör eylemlerinin geniş çaplı tepkiye neden olduğuna dikkat çekilmişti. 

Raporda, İsrail Politika Kulübü'nün son haftalık mesajında, İsrail hükümetine, başbakanı Naftali Bennett'e, Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'e ve Savunma Bakanı Benny Gantz'a, Batı Şeria'daki fanatik yahudilerin terör eylemlerini kınamaları çağrısında bulunduğu hatırlatıldı. 

İsrail yetkilileri de Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin terör eylemlerinin tehlikeli bir şekilde arttığına dair sosyal medyada muhtelif mesajlar yayınladılar. 

Bu arada, bazı İsrail insan hakları kuruluşlarının raporlarında da yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerinde ve saldırılarında önemli bir artış gözlemlendiğine dikkat çekildi. Raporlarda aynı zamanda yerleşimcilerin bu terör eylemlerini işgal askerleriyle işbirliği içinde ve onların himayesi altında gerçekleştirebildiklerine vurgu yapıldı. 

Ofis raporunda bütün bu terör eylemlerinin arka planında İsrail işgal rejiminin yahudileştirme politikasının yer aldığı hatırlatılarak, ortaya çıkan manzaraya rağmen işgal rejiminin Filistinlilerin topraklarını gasp ve buralara yeni yerleşim merkezlerini inşa faaliyetlerini bütün hızıyla sürdürdüğüne işaret edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar