BATI ŞERİA'DA BASKIN VE GÖZALTILAR

 

Görüntülenme: 828 Tarih: 31 Ocak 2022 01:30
BATI ŞERİA'DA BASKIN VE GÖZALTILAR

İsrail işgal güçleri tarafından bugün (31 Ocak Pazartesi) sabah Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yine birçok yere baskın düzenlendi ve bu baskınlarda çok sayıda Filistinli gözaltına alındı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Eriha vilayetinde sekiz kişiyi gözaltına aldı. Bunların isimleri ise şöyle: Maruf Fehd, Muhammed Ebu'l-Asel, Muhammed Es-Seradih, Muhammed Balu, Ammar Şabu'a, Muhammed Menasıra, Udey Ebu Şerar ve kardeşi Kusay.

İşgal güçleri Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah vilayetinde de değişik yerlere baskınlar düzenledi ve bu baskınlarda toplamda beş kişiyi gözaltına aldılar. 

Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun mülteci kampına baskın düzenledi ve 26 yaşındaki sağlık görevlisi Zeyd Matar Zeyd'i evini basarak gözaltına aldılar. Ayrıca 27 yaşındaki Mecdi Ebu Zahir isimli genci gözaltına aldılar. 

El-Celezun mülteci kampına çok sayıda işgalci askerin girdiği ve kampın mahallelerine ve sokaklarına yayıldıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin Ramallah'ın batısındaki Şakba köyünü de bastıkları ve Kusay Ivad El-Mısri, İbrahim Muhammed El-Mısri ve Faris Şeleş isimli üç genci evlerine baskın düzenleyip sıkıca arama yaptıktan sonra gözaltına aldıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin Cenin'den Muhammed Elune ve Abd Et-Turab, El-Halil'den Ahmed Şelalide, Kudüs'ten de Muhammed Rebi' isimli şahısları gözaltına aldıkları bildirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar